De bedste fodboldbøger til fodboldrejsen

I denne artikel kan du finde inspiration til nogle spændende fodboldbøger, der er kommet på markedet både for nyligt men også for mange år siden. Det kan for de fleste være svært at finde tiden til at læse bøger i en hektisk hverdag, men en fodboldbog er eksempelvis en af de mest oplagte ting at smide i tasken, hvis du står og skal på fodbold-weekendtur til England, Spanien, Tyskland eller lignende. Står du og skal finde inspiration til en weekendtur, kan du læse mere her. Men hvilken fodboldbog skal du så tage med, når du næste gang skal pakke rygsækken mod nye fodboldoplevelser?

Jeg er fodbold – om Zlatan Ibrahimovic

Den karismatiske og populære svensker er tilbage med en ny fodboldbog. I denne bog fortæller Zlatan om sin historie: Hvordan endte han med at blive en af klodens største fodboldtalenter og mest omtalte personlighed? 

I øjeblikket huserer Zlatan i amerikanske MLS, men i bogen tager han dig med tilbage til storklubber som Ajax, Juventus, Barcelona og Manchester United, og læseren får et eksklusivt indblik i svenskerens tid både på og udenfor banen. 

Derudover er bogen et visuelt vidunder, og den vil komme til at pynte på din bogreol, når du først har fået læst den færdig! 

Sorte Svin – om David Nielsen

En af Superligaens mest succesfulde og karismatiske trænere hedder i øjeblikket David Nielsen. Den tidligere angriber har fået sat skik på et ellers rodet AGF-hold, og klubben ligger i øjeblikket placeret i toppen af den danske liga. 

David Nielsen var desuden selv en yderst omtalt fodboldspiller, da han havde gang sin aktive karriere. I bogen “Sorte Svin” tager David Nielsen læseren med bag facaden, og du vil blandt andet blive præsenteret for historier om druk, penge, snyd, gambling, slagsmål og meget mere. 

Bogen blev udgivet i 2008, men den har stadig stor relevans den dag i dag, da David Nielsen er en aktiv figur i dansk fodbold.  

Keane: The autobiography – om Roy Keane

De fleste som går op i engelsk fodbold, og i særdeles Manchester United, husker nok Roy Keane. Den iltre irer nåede over 300 kampe for “De Røde Djævle” og er stadig den dag i dag en spiller, som mange taler om og længtes tilbage efter. 

I sin selvbiografi fortæller Keane om sin karriere, og læseren får et indblik i en kontroversiel spiller, som har skabt mange store overskrifter. I bogen, som blev udgivet helt tilbage i 2002, fortæller Keane blandt andet, hvordan han har skadet folk med vilje, og læseren får et indblik i, hvordan fodboldverdenen ikke kun er fryd og gammen, når man er en international topspiller.

Bogen er stadig relevant den dag i dag i en tid, hvor Keanes tidligere klub, Manchester United, kæmper med at finde dens selvidentitet. Bogen er oplagt at tage med til en fodboldtur til England.