Anmeldelse af Mercedes-Snittet

Hos Pipalukbooks har vi lige færdiggjort bogen Mercedessnittet af Anne Mette Hancock, som blev udgivet 1. Juni 2018, så den er stadig sprit ny. Udgivet hos Lindhardt & Ringhof.

Vi var grebet rigtig hurtigt af denne bog og kunne ikke ligge den fra mig igen. Der var noget i plottet der fra starten ikke ville give slip på mig. Vi havde alverdens teorier, men aldrig den rigtige. Hver gang vi troede at vihavde fanget den, så var der noget der gjorde at min teori ikke holdte ved alligevel. Det er sådan vi elsker krimier. Vi elsker når plottet viser tænder, drejer rundt og til sidst viser sit sande ansigt.

Den er let at læse, sproget er flydende og ikke mindst så er den spændende. Det er en af de bøger der giver mig lyst til igen at kaste mig over krimi genren. Den var ellers droppet, fordi vi kan på gang synes det var ren blod og vold. Her er der en mening med det hele og den er ikke udpenslet i drabelige detaljer. Det er ikke kørt let hen over, men det bliver bare beskrevet på en virkelig god måde, som gør at vi også selv må tænke lidt, hvilket vi synes er fedt. vi kan forestille mig præcis hvordan det hele ser ud. Det er så skønt.

Den er dyb i sine personer og det er tydeligt at mærke at hun har gjort sig umage med at fange personerne så ægte som muligt. vi kender lidt til nogle af personerne i bogen (altså kender personer med samme træk) og det er bare så genkendeligt for mig som læser. Det er lækkert. Det er så delikat skrevet, så stærkt og præcist. Wow… vi er så begejstret at vi nok også må læse Ligblomsten, som er første del i denne serie.

Til slut må vi indrømme at vi græd. Det er så følelsesmæssigt for mig. vi siger ikke mere, men læs bogen og sig gerne om det bare er mig der har det sådan.

Har I læst også Mercedes-Snittet?